Beremo v naročju staršev v krajevni knjižnici v Vipavi

Jeseni bomo v Lavričevi knjižnici organizirali nov sklop srečanj Beremo v naročju staršev, tokrat v krajevni knjižnici v Vipavi. Vabljeni ste vsi mladi starši s svojimi otroci od 0 do 5 let, pa tudi stari starši, strici, tete, varuške, … in vsi, ki bi radi izvedeli več o razvoju vaših malčkov, predvsem pa o njihovi razvijajoči se pismenosti.

 

Srečanja bodo potekala ob četrtkih dopoldne od 20. oktobra do 8. decembra 2022.

 

Obvezne so prijave na domoznanstvo@ajd.sik.si ali osebno v vseh enotah knjižnice.

 

  • Več informacij:

Srečanja so namenjena mladim staršem na starševskem dopustu, lahko pa tudi starim staršem, stricem, tetam, varuškam in vsem, ki bi radi poglobili znanje o zgodnjem razvoju otroka in o njegovi razvijajoči se pismenosti. Udeležite se jih skupaj z otrokom, ki se v času srečanja lahko igra, raziskuje, gleda knjige, spi ali se hrani.

 

Na srečanjih se seznanimo s pojmoma bralne in družinske pismenosti in ugotavljamo, kaj lahko starši in ostali domači naredimo za pismenost svojih otrok. Spoznavamo, kako lahko otroku že od najnežnejše starosti naprej pomagamo razvijati različne spretnosti, da bo kasneje branje, pisanje in računanje v šoli kar najlažje steklo. S pomočjo strokovnjakinj z različnih področij se naučimo več o glasbenem, likovnem, socialnem, govornem in motoričnem razvoju naših malčkov. Pri tem nam svetujejo likovna pedagoginja, glasbena pedagoginja, logopedinja in družinska terapevtka.

 

Naš krožek je tudi priložnost za srečanje z drugimi starši, s katerimi lahko izmenjate svoje starševske izkušnje in spoznanja.

 

Dobivamo se ob četrtkih v dopoldanskih urah, po predvidenih terminih. Srečanja trajajo približno eno šolsko uro.