Šola kreativnega pisanja

Tudi v tem šolskem letu Lavričeva knjižnica Ajdovščina vabi v ŠOLO KREATIVNEGA PISANJA, ki je po devetih letih prerasla delavniško obliko in tečajniške načine dela.

 

Od prve Besedovalnice, kot smo poimenovali prvo delavnico, se je nabralo dovolj izkušenj in znanja, da upravičeno imenujemo naš pristop že kar Šola kreativnega pisanja. Poteka pod vztrajnim mentorstvom pisatelja, publicista in fotografa BOJANA BIZJAKA, ki je za potrebe šole napisal v strokovni javnosti dobro sprejet priročnik KREATIVNO PISANJE. V koronskem času smo začeli s prakso šole na daljavo, kar je dodalo vseslovensko zastopanost sodelujočih.

 

      Komu je šola namenjena?

Odraslim, študentom in dijakom, ki se želijo skozi šolo poučiti o procesih literarnega ustvarjanja in želijo, da se njihovi literarni poizkusi ovrednotijo in da se jim svetuje, kje in kako se pisanje še izboljšati.

 

      Kako poteka šola?

Šola je organizirana v začetni in nadaljevalni skupini.

Tudi letos jo bomo izvajali na t.i. »oddaljeni način«. Slušatelji bodo prejeli predavanja in vaje po elektronski pošti, po kateri bodo mentorju vrnili opravljene vaje. Mentor vaje pregleda, o njih napiše mnenje in doda nasvet, kako pisanje izboljšati. Prejmejo jih vsi udeleženci, ki znotraj skupine tako primerjajo lasten napredek in šibkosti pri pisanju.

 

      Kje in kako se prijavim?

Prijavnica je na voljo TUKAJ oz. v vseh oddelkih Lavričeve knjižnice. Izpolnjeno prijavnico pošljete na e-naslov: besedovalnica@gmail.com.

Dodatne informacije dobite neposredno pri mentorju na gsm (041) 233 021 ali na e-naslovu besedovalnica@gmail.com.

 

Prijave zbiramo do 12. septembra, šola pa prične z delom v četrtek, 15. septembra, če bo prijavljenih najmanj 5 slušateljev.

 

Kotizacija za udeležbo znaša 40 EUR za zaposlene, za študente in dijake 20 EUR, za člane Kluba ajdovskih študentov 12 EUR, za mladino do 18. leta brezplačno.

Poravnate jo lahko v vseh enotah knjižnice oziroma z nakazilom na TRR: SI56 0120 1300 0000 317, namen kotizacija.