Delovanje knjižnice od 9. februarja 2021 dalje

Lavričeva knjižnica omogoča vračanje ter izposojo vnaprej naročenega (rezerviranega) gradiva. Vstopite lahko do izposojevalnega pulta. Samostojno iskanje gradiva med policami ni dovoljeno.

IZREDNI URNIK ENOT LAVRIČEVE KNJIŽNICE:

Ajdovščina: ponedeljek in petek od 10.00 do 18.00

                     torek, sreda, četrtek od 9.00 do 16.00.

Vipava: ponedeljek: 12.00 do 13.30 in od 14.00 do 18.00

             sreda od 12.00 do 14.00 in 14.30 do 18.30

Podnanos: petek 12.00 do 17.00

Dobravlje: sobota: 8.00 do 12.00

Potujoča knjižnica obiskuje postajališča v skladu z letnim urnikom. 

 

NAROČANJE GRADIVA:

Ajdovščina: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, na e-naslov ajdovscina@ajd.sik.si,v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-250.

Vipava: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, na e-naslov vipava@ajd.sik.siv času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-260.

Podnanos: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, na e-naslov podnanos@ajd.sik.siv času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-270.

Dobravlje: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, na e-naslov dobravlje@ajd.sik.siv času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-280

Potujoča knjižnica: na e-naslov potujoca@ajd.sik.si  ali na telefon 041 596 130. Gradivo naročite vsaj dva dni pred predvidenim obiskom potujoče knjižnice!

➡ Možno je naročiti knjižno gradivo tudi po pošti. Storitev je plačljiva. Sledite tej povezavi.

➡ Članom omogočamo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitalizirane pošljemo na e-naslov naročnika. Skeniranje se uporabnikom zaračuna po ceniku in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava. 

➡ V izjemnih primerih (invalidnost, gibalna oviranost, bolezen, nimate vozniškega dovoljenja ali prevoza) članom knjižno gradivo pripeljemo domov v okviru storitve Knjiga na dom. Sledite tej povezavi.

 

VRAČILO GRADIVA:

  • gradivo, izposojeno v knjižnici v Ajdovščini, se vrača na zunanji knjigomat ob vhodu v knjižnico.

  • gradivo, izposojeno v Vipavi se vrača na notranji knjigomat

  • gradivo, izposojeno v Dobravljah, Podnanosu in na potujoči knjižnici, lahko vrnete v označene zaboje.

 

  • Morebitne denarne dolgove lahko poravnate ob obisku knjižnice ali pa v COBISS+ s spletnim plačilom. 

 

E-VIRI

Vabimo vas k uporabi naših E-virov. Med E-viri najdete spletne časopise iz celega sveta, e-knjige , poslušate lahko zvočne knjige in brskate po ostalih bazah podatkov s številnimi vsebinami. 

Do vseh e-virov dostopate z vašo številko izkaznice in geslom za servis COBISS ”Moja knjižnica”. Če gesla še nimate, vam ga dodelimo v knjižnici.

Če še niste naš član, se lahko vpišete v vseh naših enotah ali pa preko spleta

 

OPOZORILO: Glede na epidemiološko sliko oz. navodila CZ in NIJZ so mogoče spremembe! Zato nam sledite na naši spletni strani ter na drugih obvestilih.