Bralni projekt – Primorci beremo 2019

V APRILU SE ZAČENJA VSEPRIMORSKI BRALNI PROJEKT »PRIMORCI BEREMO«

V torek 23. aprila 2019 se je začela – že dvanajsto leto zapovrstjo – ena najbolj uspešnih in odmevnih bralnih značk za odrasle v Sloveniji, PRIMORCI BEREMO. Projekt je združil Primorce od hrvaške meje do Loga pod Mangrtom in čez mejo v Italiji. S tem je začrtal enoten kulturni prostor, podoben tistemu, ki ga vsako leto znova oblikuje slovita Primorska poje.

Lavričeva knjižnica je po več kazalcih v samem vrhu projekta, kar pa ni najbolj pomembno. Veliko bolj važno je dejstvo, da se nam znova in znova pridružijo dosedanji bralci, pa tudi novi. Priporočene knjige prebirajo tudi članice in člani v lepih letih: najstarejša članica je v 94. letu!

Zadovoljni smo, da z nami sodelujejo prebivalci obeh domov za starejše občane, in obe ustanovi kot taki.

 

Letos bodo bralci izbirali med 77 knjižnimi naslovi – zagotovo boste našli kaj zase. V pestri ponudbi je lepo zastopano tudi naše okolje. LAVRIČEVA KNJIŽNICA s knjigama, ki ju je izdala – »Ajdovski Lokarji in prva svetovna vojna. Pisma in roman Leto osemnajsto« ter knjiga za otroke in starše »Nace ima dolge tace« ter pesniška zbirka »V svetlobo prebujen« FRANCA KORENA.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite tudi v letu 2019!

 

Več o projektu in seznamih knjig lahko izveste na spletni strani primorci.kcktolmin.si.