Študijski krožek Beremo v naročju staršev

AJDOVŠČINA, prvo srečanje bo 19. septembra 2019 ob 10.00

Krožek je namenjen spoznavanju prvih korakov v svet pravljic in slikanic, v glasbeni, likovni in gledališki svet.

Na krožku se bomo srečevali vsak četrtek ob 10. uri v Lavričevi knjižnici v Ajdovščini. 

 


Spoštovani mladi starši,

V Lavričevi knjižnici z jesenjo ponovno pričenjamo s študijskim krožkom Beremo v naročju staršev. Namenjen je mladim staršem na starševskem dopustu, udeležite pa se ga skupaj z otrokom. V okviru desetih srečanj boste spoznali, kako z otrokom narediti prve korake v svet pravljic in slikanic, v glasbeni, likovni in gledališki svet. O tem, kako napraviti te prve korake, bodo govorile likovni pedagoginji, glasbena pedagoginja, logopedinja in družinska terapevtka. V okviru programa Z igro do pismenosti  se bomo seznanili s pojmom družinske pismenosti. Spoznavali bomo, kako lahko otroku od najnežnejše starosti pomagamo razvijati različne spretnosti, da bo kasneje branje, pisanje in računanje v šoli kar najlažje steklo.

Srečevali se bomo enkrat tedensko. Srečanje traja približno eno šolsko uro. S seboj lahko pripeljete tudi dedka ali babico, ali koga drugega, ki je oziroma bo po izteku starševskega dopusta veliko skupaj z vašim otrokom. In tudi če imate še kašnega starejšega otroka, ga le pripeljite s seboj. V knjižnici bomo poskrbeli tudi za njega.

In kaj počnejo ta čas vaši otroci? Najmlajši spijo, večji se plazijo naokrog in se igrajo z našimi igračami, tisti, ki poskušajo prve korake, se že sprehajajo po prostoru in družijo z drugimi otroki. Po potrebi lahko medtem svojega otroka tudi nahranite in previjete.

Naš krožek je tudi priložnost za srečanja z drugimi starši, s katerimi boste lahko izmenjali izkušnje in spoznanja.

Prvo srečanje bo v četrtek, 19.septembra 2019, ob 10 uri v Lavričevi knjižnici Ajdovščina.

V veselje nam bo, če boste vabilo posredovali tudi drugim mladim staršem, ki jih poznate.

Veselimo se srečanja z vami in vašim otrokom!

Ajdovščina, september 2019