Večer s Simono Semenič in dijaki SŠ Veno Pilon

AJDOVŠČINA, TOREK 24. APRILA OB 19.00

 

Foto: Andraž Gombač

Foto: Andraž Gombač

Dramatičarka, dramaturginja, avtorica adaptacij za gledališče, režiserka, performerka Simona Semenič bo gostja večera, ki ga bo sooblikovala z dijaki in dijakinjami ter profesorico Matejo Ceket Odar iz Srednje šole Veno Pilon iz Ajdovščine.

Simona Semenič, rojena v Ajdovščini (kamor je umestila svoje dramsko delo »1981«), je letošnja nagrajenka Prešernovega sklada in prejemnica več uglednih priznanj in nagrad, med drugimi tudi prejemnica priznanja Občine Ajdovščina. Gostja je po mnenju gledališke in literarne stroke ena osrednjih osebnosti slovenskega gledališča in ena najbolj prepoznavnih dramatičark, katere dramska besedila so prevedena v več kot deset jezikov, uprizorjena pa so bila v različnih evropskih gledališčih, v ZDA in na Bližnjem vzhodu.

V svojih igrah prepleta dramatiko, prozo in poezijo, osebno izpovednost in družbeno kritiko. Lani je izšel njen knjižni prvenec me slišiš?, ki bo v središču pogovora z mladimi – nedvomno pa bo njihova radovednost segla tudi na druga področja njene ustvarjalnosti.

Pričakujemo zanimiv večer v ustvarjalkinem domačem kraju!