DAN ZA POLETAVCE IN NAJPOLETAVCE

Poletni bralni projekt Poletavci in NajPoletavci, ki ga izvajamo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, se približuje uspešnemu zaključku. Pridružilo se nam je 299 Poletavcev in 29 NajPoletavcev.

Poletavci so otroci od sedmega do dvanajstega leta, ki med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan. NajPoletavci so najstniki v starosti od 13 let in ne več kot 16. Uradno poteka počitniška bralna akcija vsako leto od 10. junija do 10. septembra.

Dan za Poletavce bo v sredo, 22. septembra 2021, od 13. do 18. ure, ko boste pred Lavričevo knjižnico Ajdovščina lahko dvignili majice in priznanja ter nagrade, ki jih bo določil žreb.
Kdor ne bo mogel prevzeti majice oz. nagrade, bo to dobil ob obisku knjižnice.
Rezultati žrebanja bodo objavljeni na spletni strani Lavričeve knjižnice.
 
Komisija za žrebanje nagrad: Marija Bajc, bibliotekarka (predsednica komisije), Franka Koren, bibliotekarka (članica komisije) in Špela Benčič, knjižničarka (članica komisije).
 

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka poletne bralne akcije, v kateri sodelujemo tudi mi. Več informacij o projektu najdete na spletni strani Poletavcev in NajPoletavcev. Pravila za sodelovanje v projektu Poletavci – poletni bralci najdete tukaj.

Pri nagrajevanju otrok nas vsako leto podpirajo številna podjetja in organizacije iz lokalnih okolij. Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo za vso podporo. Letos so pridne bralce nagradili: