Izredni urnik oddelkov knjižnice in omejen način delovanja

Lavričeva knjižnica omogoča vračanje in izposojo naročenega (rezerviranega) knjižnega gradiva v skladu z navodili NIJZ in štaba CZ. 

IZREDNI URNIK ENOT LAVRIČEVE KNJIŽNICE:

Ajdovščina: ponedeljek in petek od 10.00 do 18.00

                     torek, sreda, četrtek od 9.00 do 16.00.

Vipava: sreda od 12.00 do 14.00 in 14.30-18.30

Podnanos: petek od 12.00 do 17.00

Dobravlje: sobota od 8.00 do 12.00 

Potujoča knjižnica obiskuje postajališča v skladu z letnim urnikom. 

Prevzem izključno naročenega ali rezerviranega gradiva je mogoč le v navedenem času

NAROČANJE GRADIVA:

Ajdovščina: na e-naslov ajdovscina@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-250

Vipava: na e-naslov vipava@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-260

Podnanos: na e-naslov podnanos@ajd.sik.si, preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-270

Dobravlje: preko storitve COBISS+ Moja knjižnica, aplikacije mCOBISS na pametnih telefonih, v času dežurstva tudi na telefon (05) 36-44-280

➡ Možno je naročiti knjižno gradivo tudi po pošti. Storitev je plačljiva. Sledite tej povezavi.

➡ Članom omogočamo naročanje člankov za študijske potrebe, ki jih digitalizirane pošljemo na e-naslov naročnika.  Skeniranje se uporabnikom zaračuna po ceniku in je dovoljeno le za reproduciranje knjižničnega gradiva skladno z določili avtorskega prava. 

➡ V izjemnih primerih (invalidnost, gibalna oviranost, bolezen, nimate vozniškega dovoljenja ali prevoza) članom knjižno gradivo pripeljemo domov v okviru storitve Knjiga na dom. Sledite tej povezavi.

VRAČILO GRADIVA:

  • gradivo, izposojeno v knjižnici v Ajdovščini, lahko vrnete ob vhodu na zunanji knjigomat.

  • gradivo, izposojeno v knjižnici v Vipavi, Podnanosu, Dobravljah in na potujoči knjižnici lahko vrnete na dan dežurstva (glej urnik) na to določeno mesto.

Zamudnine se niso obračunavale od 24.10. do 1.12.2020.

  • Če vam bo v tem času potekla članarina in bi si jo želeli urediti zaradi dostopa do e-knjig in e-virov, jo lahko poravnate v COBISS+ s spletnim plačilom. Če spletnega plačila nimate urejenega, nam pišite na ajdovscina@ajd.sik.si.
  • Informacije o postopkih spletnega vpisa v knjižnico najdete tukaj.

Vabimo vas k uporabi naših E-virov. Med E-viri najdete številne spletne časopise  in baze podatkov s številnimi vsebinami. Članice in člani knjižnice si lahko brezplačno izposojate elektronske knjige v elektronski knjižnici Biblos. E-knjige lahko berete na svojih računalnikih, tablicah, pametnih telefonih in elektronskih bralnikih. 

Do vseh e-virov dostopate z vašo številko izkaznice in geslom za servis COBISS ”Moja knjižnica”. Če gesla še nimate, vam ga dodelimo v knjižnici.

 

OPOZORILO: Glede na epidemiološko sliko oz. navodila CZ in NIJZ so mogoče spremembe! Zato nam sledite na naši spletni strani ter na drugih obvestilih.