Knjižnični paketnik za prevzem gradiva

V knjižnici je na voljo nova storitev: prevzem naročenega knjižničnega gradiva v paketniku Direct4me. Paketnik je namenjen predvsem prevzemu gradiva izven delovnega časa knjižnice.

 

Paketniki so na voljo v Ajdovščini, Vipavi in v Podnanosu. V Ajdovščini je paketnik postavljen pod stopniščem, desno od vhoda, V Vipavi in Podnanosu pa je nameščen na fasado, prav tako  desno od vhoda. 

Dostopen je 24 ur na dan vse dni v tednu, za prevzem gradiva pa potrebujete mobilni telefon.

 

 

 

 

 

 

Kako naročite gradivo v paketnik?
V paketnik za izposojo pripravljamo knjižnično gradivo v Ajdovščini, Vipavi in Podnanosu.

 

Pozor: V profilu Moj COBISS morate imeti vneseno svojo mobilno telefonsko številko. Če je še nimate vnešene, vam mobilno številko lahko vnesemo v knjižnici. Kako to storite sami, si lahko ogledate tukaj.

 

Ob naročilu gradiva preko spleta v Cobissu ali mCobissu označite prevzemno mesto, kje želite gradivo prejeti: v paketniku ali v knjižnici (v katalogu je po novem poleg gumba ‘rezerviraj’ tudi simbol za lokacijo – prevzemna mesta, kjer je razvidno možno mesto prevzema: samo knjižnica ali tudi paketnik).

Naročila lahko opravite tudi preko telefona ali e-pošte, ob tem pa posebej poudarite, da ga želite prevzeti iz paketnika. 
Naročite lahko do 10 enot gradiva. Knjižničarji vam bomo gradivo dostavili v paketnik v najkrajšem možnem času. Ko bo naročeno gradivo v paketniku, boste prejeli SMS sporočilo na vaš mobilni telefon.

 

Kako prevzamete gradivo? 

Za prevzem knjižničnega gradiva v paketniku potrebujete mobilni telefon, ne nujno pametnega.

Ko bo naročeno gradivo v paketniku, boste prejeli SMS sporočilo na mobilni telefon, ki je zabeležen na vaši članski izkaznici, s katerim boste obveščeni:

  • da vas gradivo čaka v paketniku,
  • o lokaciji paketnika,
  • o oznaki paketnika, v katerem je vaše gradivo (npr. A3).

 Na lokaciji lahko naročeno gradivo iz paketnika prevzamete na dva načina, in sicer:

  • BREZ APLIKACIJE: s klicem na številko, navedeno v sporočilu. Po klicu sledite navodilom in nato pridržite telefon k paketniku, da prepozna tihi zvočni signal.
  • Z APLIKACIJO Direct4me (če ste jo naložili na svoj pametni telefon in se vanjo prijavili).

 

Paketnik bo odprl vrata tistega predala, v katerem je pripravljeno vaše gradivo. Prevzemite ga in zaprite vratca.

Navodila so zapisana tudi na paketniku.

 

Dobro je vedeti
Gradivo vas v paketniku čaka 72 ur od prejetja SMS sporočila. 
Rok izposoje gradiva prične teči ob prevzemu gradiva iz paketnika.

Storitev je brezplačna, neprevzem gradiva zaračunamo po veljavnem ceniku.

V Ajdovščini je na voljo 9 predalov, v Vipavi in Podnanosu po eden. Če so vsi zasedeni, naročilo za prevzem iz paketnika ni možno.
Če boste opravili več različnih naročil z nekaj časovne razlike, vas bo morda gradivo čakalo v dveh različnih predalih in boste prejeli dve SMS obvestili.

Če želite gradivo vrniti, uporabite v Ajdovščini knjigomat za vračanje gradiva, v Vipavi in Podnanosu ga vrnite v knjižnico.