Poletavci

Pridruži se Poletavcem – poletnim bralcem, pridobi super nagrado in super navado: branje in majico.

 

Preživi poletje v družbi svojih najljubših knjig, revij, časopisov.

 

Med poletnimi počitnicami izberi 30 dni in beri 30 minut na dan. Prebrano zapisuj v bralni seznam, odrasli pa naj s podpisom potrdijo, da si res bral(a). Vpiši svoje podatke na hrbtno stran seznama in ga najkasneje do 10. septembra oddaj v knjižnici, pošlji elektronski (poletavci@ajd.sik.si) ali navadni pošti. 

Konec septembra te vabimo na zaključno prireditev, kjer boš prejel(a) majico in priznanje ter sodeloval(a) v nagradnem žrebanju. Letošnja glavna nagrada je set za badminton, ki ga prispeva Hervis. Čakajo pa te tudi nagrade lokalnih sponzorjev. 

 

Bralna značka

Poletavci, ki med poletjem osvojijo priznanje, lahko le-to jeseni v šoli po predhodnem dogovoru z mentorjem uveljavijo kot eno prebrano knjigo za Bralno značko.

 

Robinzonijada

Vsak Poletavec lahko v svoj bralni seznam enkrat zabeleži reševanje spletnega kviza Robinzonijada. Kvizi so dostopni tukaj.

 

Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka poletne bralne akcije, v kateri sodelujemo tudi mi.

Več informacij o projektu najdete na spletni strani Poletavci.si.

Pravila za sodelovanje v projektu Poletavci – poletni bralci najdete tukaj.

 

Če šteješ vsaj 13 let in ne več kot 16 in si član knjižnice, se poleti pridruži NajPoletavcem – najstnikom, ki so najboljši poletni bralci in sploh naj naj naj. Preberi tri knjige po lastnem izboru in najkasneje do 10. septembra zapiši svoje mnenje o prebranem TUKAJ.