Poletavci in Najpoletavci 2021

Poletni bralni projekt Poletavci in NajPoletavci, ki ga izvajamo v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana, je uspešno zaključen. Pridružilo se nam je 299 Poletavcev in 29 NajPoletavcev.

Poletavci so otroci od sedmega do dvanajstega leta, ki med poletnimi počitnicami berejo 30 dni pol ure na dan. NajPoletavci so najstniki v starosti od 13 let in ne več kot 16. Uradno poteka počitniška bralna akcija vsako leto od 10. junija do 10. septembra.

Pri nagrajevanju otrok nas vsako leto podpirajo številna podjetja in organizacije iz lokalnih okolij. Vsem donatorjem se iskreno zahvaljujemo za vso podporo. 
 
Vsi Poletavci in NajPoletavci so si prislužili priznanje in majico. Razdelili pa smo tudi nagrade naših sponzorjev. Letošnji sponzorji so: Fructal, Hervis, Leone, Lavričeva knjižnica, Mlinotest, Tage, Taxa in Tosla.  Vsem se iskreno zahvaljujemo za vso podporo. In kdo so srečni nagrajenci? 👇↓👇↓👇↓
 
 
 
 
 
V letu 2021 je v Lavričevi knjižnici v projektu NajPoletavci sodelovalo 29 najstnikov. Preberite si, kaj so nam napisali o prebranih knjigah!
 
 

Komisija za žrebanje nagrad: Marija Bajc, bibliotekarka (predsednica komisije), Franka Koren, bibliotekarka (članica komisije) in Špela Benčič, knjižničarka (članica komisije).