Tudi čez poletje vas vabimo v našo družbo, kjer se za vsakega nekaj najde.

V treh zaporednih četrtkih v juliju vabimo na zanimive dogodke, delavnice oziroma doživetja. Dodali smo delavnico za odrasle. Vsi dogodki bodo v osrednji knjižnici v Ajdovščini in so BREZPLAČNI.

  • Prva delavnica bo v četrtek, 11.7. za otroke nad 10 let. Mentorica Rebeka Rehar jo je poimenovala STOP MOTION, namenjena je izdelavi lastnega animiranega filma. Pričetek ob 9.30.
  • V četrtek, 18.7. bo Brigita Leban – Gledališče Bičikleta pripravila slovensko ljudsko pravljico Čarobni mlinček ali zakaj je morska voda slana  … Pravljici sledijo kreativne delavnice s tematiko o morju.  Pričetek ob 9.30.
  • Četrtek 25.7. pa je namenjen sprehodu po rimski CASTRI pod strokovnim vodstvom Zdenke Žigon.  Zbrali se bomo ob 9.00 v Lavričevi knjižnici. Trajanje približno dve šolski uri. Sprehod skozi čas in zgodovino je primeren tudi za odrasle.
  • Odraslim pa je namenjena tudi poletna delavnica Zelišča in kozmetika, ki jo pripravljamo v torek, 23. 7. v sodelovanju z mentorico Natašo Mohorčič in Ljudsko univerzo Ajdovščina. Delavnica bo potekala na tematiko doma izdelanega pilinga, ki naši izsušeni koži povrne vlažnost in sijaj. Zaradi nabave materialov je potrebna predhodna najava! Pričetek predvidoma ob 9.30.

 

KJE VAS PRIČAKUJEMO S KNJIGO?

Opozarjamo na Poletni nahrbtnik, v katerega smo knjižničarji pripravili izbor zanimivih knjig za mlade!

Izbor poletnega branja vas že čaka na stojnici v osrednji knjižnici v Ajdovščini in v naših enotah.

Knjižnica ob Hublju tudi letos tradicionalno odpira »vrata« na bregu Hublja ob knjižnici. Na voljo so dnevni časopisi, revije, knjige, slikanice za otroke, na dvorišču knjižnice so igrala za najmlajše.

Knjiga na bazenu je redna kulturna obogatitev poletja, ki jo pripravlja knjižnica v sodelovanju z Zavodom za šport. Tudi letos boste na ajdovskem letnem kopališču lahko pobrskali po kakšni knjigi, reviji, leksikonu …  Novih polic nam žal ni uspelo nabaviti – pa drugo leto!

In seveda so tu POLETAVCI – POLETNI BRALCI za otroke med 7. in 12. letom starosti ter NAJPOLETAVCI za tiste med 13. in 15. letom.

V počitniških dneh pa vam bodo prav prišle tudi elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite v e-knjižnici Biblos.

Čarobni mlinček ali zakaj je morska voda slana

Sprehod po stari rimski Castri

Poletni bralni nahrbtnik

Izdelaj svoj animirani film

Izbor branja na počitniški stojnici

Knjižnica ob Hublju

Delavnica zelišča in kozmetika

Knjiga na bazenu

Ure pravljic v Dobravljah