Pressreader – brezplačni spletni časopisi in revije

Člani naše knjižnice lahko brezplačno prebirate številne svetovne in slovenske spletne časopise in revije kjerkoli in kadarkoli – na osebnih računalnikih, telefonih ali tablicah. Izbirate lahko med več kot 7.300 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

Nabor revij pokriva različna in mnoga tematska področja (umetnost, moda, zdrava prehrana, računalništvo, podjetništvo, turizem, hišni ljubljenčki, avtomobilizem, glasba, vrtnarstvo, ročna dela, vzgoja …). Nove številke so dostopne še istega dne, ko izidejo v tiskani obliki. Če želite prebirati vsebine, ki so v jeziku, ki ga ne govorite, si besedilo lahko tudi prevedete v vaš najljubši jezik.

Povezavo do časopisov in revij najdete tukaj. Za vpis boste potrebovali vašo številko izkaznice in geslo. Geslo je enako tistemu, ki ga uporabljate za COBISS+ Mojo knjižnico. Če gesla še nimate, vam ga dodelimo v knjižnici. To lahko storite tudi s pomočjo aplikacije PressReader za tablico ali pametni telefon.

Če še niste naš član, se lahko včlanite preko spleta. Navodila za spletni vpis so na voljo tukaj. Članarino lahko poravnate s spletnim plačilom.