PressReader

 

 

Zbirka je na voljo v več kot 60 jezikih, med njimi je tudi slovenski.

 

Zbirka je dostopna od kjerkoli – preko oddaljenega dostopa na računalnikih, ali pa preko pametnih telefov in tabličnih računalnikov z aplikacijo PressReader. Za vpis boste potrebovali vašo številko izkaznice in COBISS+ geslo. Geslo lahko pridobite v knjižnici.

 

Zbirka PressReader vključuje tekoče izdaje časopisov in revij z vsega sveta (Evropa, Avstralija, Azija, Afrika, Amerika). Izbirate lahko med več kot 7.300 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav  Med njimi so slovenski Dnevnik, Večer in Nedeljski dnevnik ter pomembnejši svetovni časopisi The Guardian, The Indipendent, Il Corriere della Serra, Die Presse, Večernji list, USA Today idr.

Nabor revij pokriva različna in mnoga tematska področja (umetnost, moda, zdrava prehrana, računalništvo, podjetništvo, turizem, hišni ljubljenčki, avtomobilizem, glasba, vrtnarstvo, ročna dela, vzgoja …). Nove številke so dostopne še istega dne, ko izidejo v tiskani obliki. Če želite prebirati vsebine, ki so v jeziku, ki ga ne govorite, si besedilo lahko tudi prevedete v jezik po izbiri.

Ostale E-vire, ki jih ponuja naša knjižnica lahko najdete tukaj